keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Vaelluskirjaa 24. - 31.7. 2013 osa IIIIII

26.7.2013

Yöllä kello 1.36 herään puhelimen soittoon. Ystäväni, joka ei ole soittanut kuukausiin, on keksinyt soittaa keskellä yötä. Mite3n kavereilla tuleekin asiaa aina ravintoloiden sulkemisaikaan? En vastaa, suljen puhelimen. Mutta olen jo herännyt. Lähden ulos kuselle. Istun pihatuolilla tupakan verran ja teen yöhavaintoja:

Torpan yläpuolella aukko taivaaseen.
Lepakkopariskunta lentele ympäri pihaa.
Vintillä äiti on karkottanut ne hyttyskierukoilla.
Kuulomatkan rajoilla,
jokivarren pelloilla,
ruisrääkkä sahaa loputtomiin nimeään:
Crex crex
En ole kuullut ääntä vuosiin.
Lehtokurppa tsiippailee ja kurnuttaa
kerran mökin ohi.
Kuu pilkistää kuusenoksien lomitse,
onko se täysi?
Yökulkija ajqaa autolla maantietä
torpan ohi ja pilaa tunnelman.

Aamukahvilla pihassa kirjoitin tämän, jonka yöllä merkitsin vain päähäni. Käpytikka jatkaa eilistä työmaataan. Se on alkanut työpäivänsä ennen kuin minä olen ehtinyt kahville heräämään.

Hidas aurinkoinen päivä. Olen tehnyt puutöitä omaan tahtiin. Kottikärryllinen tai kaksi pölkkyjä, sitten istunut, ihmetellyt, miettinyt kaikenlaista. Äiti on mukana kahvinkeittäjänä ja työnjohtajana, oivallinen työnjohtaja, pelkää koko ajan että rasitan itseäni liikaa. Nyt äiti ajaa trimmerillä rikkaruohopusikkoa, omenapuun juurelta. Minä istun tässä pihatuolissa ja kirjoitan. Saan luettua Herzogin loppuun.

Ukkonen jyrähtelee kauempana. Kurkien ääniä kuuluu taivaanreiästä torpan yläpuolelta, mutta en saa lintuja silmiini. Puoliniittyinern pihamaa houkuttelee perhosia: tummanruskeita (nokiperhosia), vaaleanruskeita, oransseja, valkoisia kaaliperhosia. Punarinnoilla on hyväty ruoka-apajat alapihalla.Koiraan vakiotähystyspaikka pöllipinon päällä. Ruskeaa ja vihreää sammalta puuvajan katolla. Puuseessä pari isän 50-luvulla tekemää akvarellia. Jaaha, äiti on saanut trimmeröityä ja lähtee kahvin keittoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti