keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Vaelluskirjaa 24.-31.7.2013 osa IIII
Välikylä, torppa 25,7.

Perillä mökillä.
Töyhtötiainen pulisee metsässä.
Käpylintuparvi lensi yli.
Punarinnan lentopoikanen saunanportaalla.

Kottikärryt odottavat pihapuusavottaa. Muutama torpan alle juuriaan työntävä kuusi kaadettu ja katkottu pölkyiksi. Lentomuurahainen tässä kirjoitusvihon sivulla. Hellepäivä. Paarmoja. Elämä on taas onnellista hetken.

Illalla mökissä. Radiossa naisjalkapalloa Tanska – Norja. Kirjoitan vaelluskirjaa, vaikka en ole matkalla täältä mihinkään. Teen puusavottaa siihen tahtiin kuin runoilija tekee. Muutama kuusi ja mänty katkottu mökkitontilta, oksittu ja katkottu pölkyiksi. Suurin kuusi on halkaisijaltaan melkein metrinen, niihin pölkkyihin voimani eivät riitä. Olen kantanut yhtä metsäänpäin kaadettua latvasta lähtien kottikärryyn, kärryllä tontin kulmaan pinoon.

Metsään muodostuu polku siinä missä kuljen edestakaisin. Kuusi ja kantomatka lyhenee pölkky kerrallaan, mutta samalla pölkyt paksuuntuvat. Välillä istun pihatuolissa ja ihmettelen. Käpytikka on nakuttanut samaa pystyynkuollutta kuusta koko päivän. Punarinnat ovat pyörineet alapihalla. Silloin tällöin lentää kyyhky yli. Illalla pelloilta kurjen huutoja. Luen samalla Werner Herzogin Jäistä matkaa. Nyt uupunut.

Taidan olla vähän pihkassa. Ainakin flanerllipaitani on. Päivällä paarmoja, illalla jonkin verran hyttysiä. Pitkästä aikaa akvarelliluonnos, ruususta. Piirros onnistui hyvin mutta sähläsin pensseleillä – ei kunnollista teräväkärkistä sivellintä. Tyytyväinen kuitenkin että sain tehdyksi jotain. En ole tiennyt että hyttyset tartuttavat ihmiseen jänisruttoa.

Ei runoakaan koko päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti