perjantai 23. toukokuuta 2014

Vaelluskirjaa - Kristiina Välikylän mökki 16.5.2014

Tulimme äidin kanssa tänään palvelutaksilla Kristiinan Välikylän mökille. Minä pakoon yksinäisyyden aiheuttamaa ahdistusneuroosia. Täällä tuntuu heti helpommalta hengittää. Vaikka eihän täällä muita ole kuin me kaksi. 

Tulimme iltapäivällä ja kovin paljon tähän päivään ei mahtunut. Pienistin sytykkeitä ja saimme hellaan tulet. Tuon hellan vetäminen on aina aluksi vähän arvoitus, pienistin sytykkeitä, yhteistyöllä tulenteko onnistui ja hella veti. Tein jonkin verran puita lisää.

Viime syksyn puusavotan seurauksena opksat ja rangat ovat jonkinlaisissa läjissä naapurin puolella. Niitä aloin siirrellä omalle tontille. Siinä on puuhaa useammalle päivälle.

Lintuhavaintoja:

Heti aluksi palokärki huuteli reviirillään hakkuuaukean takana. Kun kävin pienellä luontokävelyllä, oli palokärki palatessani siirtynyt pihaan. Pihan toiselta laidalta taas lensi mustarastas metsän suojaan.

Kävellessäni hakkuuaukealla kaksi kurkea lensi matalalla aukeqan yli aivan kuin ne olisivat pelästyneet lentoon aukealta. viime kesänä löysin luultavasti samojen kurkien pesäsuon parion kilometrin päästä.

Pihan yli lensi aiemmin kaksi hanhea, vatsat niin vaaleita että uskoisin kanadanhanhiksi, vaikka kiikaria ei ole mukanakaan.

Pellon laidalta ojien varsilta pelästyi lentoon lehtokurppa ja liro. Kaksi taivaanvuohta aivasteli ohilennolla.

Pihabongattuja lintuja: harmaasieppo, tiltaltti, pajulintu, vihervarpunen, peippo, mustarastas, (kanadan)hanhi, palokärki, hippiäinen, punarinta.

Kukkia: Ketunleivät kukkivat, ahomansikoita multakasassa, pajuissa ja pensaissa lehdenalut, ruusuissa ei ainakaan vielä mitään elonmerkkejä (lienevät paleltuneet viime talvena).
runoihin en saa ainakaan vielä mitään otetta.

Lähden illan viimeisen kerran ulos, tupakalle, kuuntelemaan jos lehtokurppa sattuisi lentämäänn mökin yli.

Melko koleaa. Päivällä noi 10 astetta, yöksi lämpötila laskee kai lähelle nollaa.

Illan lintuja ja ääniä pihassa: räkätti, punarinta, lehtokurppa 2, naurulokki, kala/harmaalokki, teeren pulinaa pelloillt, pellolla hemppo ja pajusirkku.

Yöllä huuhkajan ääni
kuuluu ikkunan läpi
sänkyyni asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti