tiistai 26. tammikuuta 2021

Korona 2021

Noin vuoden verran olemme viettäneet korona aikaa. Tämä on kuitenkin ensimmäinen koronapäivitykseni. Elämä on korona-aikana muuttunut monin tavoin toisenlaiseksi. Itse en ole rakasta äitiäni käynyt tapaamassa viiteen kuukauteen. Odotan että rokotukset tulevat. Pyrin olemaan vastuullinen kansalainen.Täytyy tunnustaa että en ole Kajaanissa käyttänyt maskia julkisissa kulkuneuvoissa tai kaupoissa aiemmin. Syynä oli ainoastaan maalaisjärki, Kajaanissa ei ollut koronaa enkä itse käynyt missään mistä voisin sen saada. Asun muutaman kilometrin päässä keskustasta ja käyn vain harvoin kaupungilla.

Nyt tilanne on vähän muuttunut toiseksi. Kaikkiaan Kajaanissa on tavattu 89 koronatartuntaa vuoden aikana. Viimeiset tulivat yllättäen hoitokodista jossa puolet henkilöstöstä ja 2/3osaa asukkaista sai tartunnan. Eilen hallitus esitti päivitetyn koronastrategian. Maskin käyttöön tuli niin vahva suositus että minäkin uskoin. En jatkossa käy julkisissa tiloissa ilman naamaria.

Rokotteita odotetaan ja toimitukset viivästyvät. Pelin politiikkaa. Samaan aikaan pieni osa kansalaisista jaksaa vastustaa rokotteita. Uutisissa tänään julkistetun kyselyn mukaan 86 prosenttia kansalaisista ottaisi varmasti rokotteen tai harkitsee myönteisesti sen ottamista ja 9 prosenttia vastustaa niitä. Itse vaikka olen rokotteen ottamisjonossa lähellä häntäpäätä otan ilman muuta rokotteen heti kun se on mahdollista.

En ota rokotetta itseni vuoksi, koska tuskin minä perusterveenä koronaankaan kuukahdan. Otan sen lähimmäisteni, kuten iäkkään äitini ja vanhusten vuoksi. Ja sen tähden, että ilman riittävää rokotesuojaa tauti jää muhimaan näihin vastarinnan kiiskien joukkoihin. Minusta rokotteen ottaminen on kansalaisvelvollisuus enemmän kuin äänestäminen. Ilman sitä koronaa ei nujerreta. 

Olen 85-vuotiaalle äidilleni sanonut, että viime syksyisen jälkeen tapaamme taas, kun olet saanut ne rokotukset.

1 kommentti:

  1. Näitä "korona-asiantuntijoita" putkahtelee kuin sieniä sateella.

    VastaaPoista