keskiviikko 6. marraskuuta 2013

Lokikirjaa (MuistoII) 6.11.2013

Olen tutustunut siivekkäisiin ystäviini toistaiseksi ainoalla kahdella ruokintapänikälläni. Sivuhuomautuksena kolmaskin talipallero varastettiin eilisiltahämärissä. Vihreän verkkosukan pohjaan oli tehty reiukä ja ryöstetty pallero alakautta. En usko harakan tai oravan pystyvän siihen, sen sijaan naapurin musta kissa kulkee entistä tyytyväisemmän ja syyttömämmän sekä lihavamman näköisenä päivittäin ohitseni.

Niin, siis aamuhämärissä polttelin intiaanikyykyssä tupakkia. Olin laittanut ruokintapänikän kuistin kaiteelle. Tiaisia lensi viereiseen pensastoon. Talitiainen ei uskaltanut tulla siinä ollessani pänikälle, mutta sinitiainen tuli. Jälkeenpäin mittasin matkan: 1,20 metriä. Mieleeni tuli muisto 1980-luvun vaihteesta Välikylän torpalta. Isäni ja äitini asuivat siellä yhden talvenseudun yli, mutta isäni kävi päivät töissä ja äiti ruokki ajan kulukseen lintuja. Hän opetti hömötiaiset syömään kädestä.

Toden totta: Kun itse kävin torpalle ja ojensin käteni, linnut lensivät kädelle ilman jyväsiäkin. Kysyin äidiltäni, miten hän ne linnut kesytti. Hän vastasi: "Olin vain lintuludan vieressä käsi ojossa niin kauan hiljaa, että ne lensivät kädelle ja söivät siitä.

Ajattelen soveltaa samaa metodia lintulaudan tali- ja sinitiaisiin. Siis olla vain hiljaa, käsi ojossa. Tämähän kuulostaa ihan zeniläisyyden ytimeltä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti